Violet AO…Maiz Morado…Co to je?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  

Na dosah ruky máme jeden z nejsilnějších antioxidantů chránících buňky našeho organizmu před volnými radikály a genetický kód DNA před poškozením. Pomáhá při udržování organizmu v rovnováze, i při předcházení vzniku chorob.

Může být těžké uvěřit, že svým vlastním způsobem obyčejná, ale ve skutečnosti neobvyklá fialová kukuřice vzbudila obdiv vědců. Svým složením je natolik zaujala, že ji uznali za klíč ke zdraví – za neocenitelný poklad pro lidské tělo. Tato jedinečná odrůda kukuřice s fialovými klasy je vzácným dědictvím, které civilizace Inků zanechala obyvatelům Peru. Maiz morado se v Andách pěstuje po tisíce let.

Co v éře nespočetných, ultramoderních syntetických přípravků dělá fialovou kukuřici tak zvláštní? Maiz Morado není jen bohatou sbírkou vitamínů a mikroelementů. Je to také „arzenál“ nejsilnějších antioxidantů v přírodě. Tento jedinečný „arzenál“ je naší ochranou proti rychlému stárnutí buněk a orgánů našeho těla a před hrozbami kardiovaskulárních a rakovinových onemocnění, mrtvici, artritidě, onemocnění nervového systému, šedému zákalu, cukrovce a mnoha dalších. Je obtížné vyjmenovat, které vlastnosti jsou nejdůležitější, protože Maiz Morado také reguluje krevní oběh a jeho tlak, chrání krevní cévy před poškozením, zlepšuje mikrocirkulaci (zvláště užitečné je při poruchách periferního oběhu končetin, tzv. studených nohách).

Snižuje hladinu cholesterolu a riziko infarktu, má protizánětlivé vlastnosti, zlepšuje ostrost zraku, zejména u tzv. „kuřecí slepotě“, usnadňuje regeneraci pojivové tkáně, podporuje tvorbu kolagenu a chrání tělo před bakteriálními, virovými a plísňovými infekcemi.

Již tato zkratka základních informací o Maiz Morado ukazuje důležitost profylaktického zavedení této rostliny do každodenní stravy. Bohužel nemáme příležitost využívat jeho výhody v podobě čerstvých klasů. Veškeré toto bohatství podporující naše tělo je uzavřeno v malých kapslích ve formě čistého extraktu z klasů a zrn. Přemýšleli jsme, jak nazvat toto výjimečné složení hodnotných ingrediencí „vyrobených“ přírodou. Nebylo to snadné. Nic nebylo schopno vystihnout její skutečné možnosti. Nakonec jsme se rozhodli pro VIOLET AO Violet protože kukuřice je fialová a AO – protože je nejsilnějším antioxidantem. Na názvu ale vlastně tolik nezáleží. Význam a to velký má bohatství obsažené v této kapsli. Jak velký? Přesvědčte se sami.

Věděli jste, že americký výzkum potvrdil, že barviva patřící do skupiny flavonoidů (antokyany), která dodávají zelenině a ovoci tmavou barvu (červená, fialová nebo modrá), vykazují působení proti volným radikálům, přičemž purpurová a fialová kukuřičná barviva v tomto ohledu překonávají mnoho dalších?

Věděli jste, že kukuřice vždy rostla v krásné, zářivé paletě barev? Teprve naše civilizace jí dala díky modifikaci barvu žlutou. V Andách ale roste dodnes pestrá a tedy 100% přírodní kukuřice.

https://www.uncaria.cz/produkty/52-violet-ao-extrakt-8594176361581.html


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
Další články