PŘÍRODNĚ UZENÁ  RŮŽOVÁ SŮL INKŮ  – gastronomický skvost
  • 23
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
    23
    Shares

Už jste slyšeli o novince v našem sortimentu Uncaria? Řeč je o přírodně uzené soli Inků.

Ano, i takovýto gastronomický skvost si teď u nás nově můžete zakoupit.

   

Jedná se o Růžovou sůl Inků z Maras , která pochází přímo ze srdce panenské přírody peruánských And. Tam, kde nejčistší podzemní horský pramen vyvěrá na povrch a je rozváděn do tisíců mělkých bazénů, kde se díky slunečním paprskům odpařuje voda a vznikají narůžovělé krystalky nasycené minerálními látkami. Ty se poté udí ve speciálních udírnách nad dřevem z mandlovníku a pomerančovníku. Během tohoto procesu získávají krystalky soli typickou hnědošedou barvu a neopakovatelnou přirozeně kouřovou chuť i vůni. Sůl je uzená 100% přírodním způsobem, bez použití jakýchkoliv chemických látek.

Sůl nad zlato – a u naší Uzené soli to platí dvojnásob.

Růžová  sůl Inků z Maras obsahuje velké množství železa, vápníku, hořčíku, zinku a mědi, a je tak našemu tělu v mnoha ohledech velmi prospěšná. Navíc dodá pokrmům delikátní přírodně uzený nádech. Vejce, ryby, zelenina i grilované steaky ochucené tímto voňavým zázrakem můžeme konzumovat bez obav. Během přírodního uzení nejsou dodávány žádné chemické látky, tak jako u jiných průmyslově vyuzených výrobků.

TIPY DO KUCHYNĚ:

Aby se neopakovatelná přírodně kouřová chuť uzené soli co nejvíce rozvinula, doporučuje se používat tento tmavý zázrak především ve studené kuchyni. Zelenina, vejce či šunka si s Uzenou solí skvěle rozumí.

 ♥ Taktéž grilovaná masa a ryby se s pouhou špetkou Uzené soli promění na lahůdku jako z udírny.

Ovšem ani do teplých jídel se nemusíme bát Uzenou sůl přidat. Například v kombinaci s těstovinami a smetanovou omáčkou, může plně nahradit uzeninu a docílíme tak vegetariánského pokrmu a là Carbonara.

Uzená sůl má v kuchyni všestranné využití. Nebojte se s ní experimentovat. Brzy se stane skvělým pomocníkem ve Vaší kuchyni.

 

KOUPIT UZENOU SŮL INKŮ


  • 23
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
    23
    Shares
Další články