CAFÉ DE MESQUITE – chutná alternativa tradiční kávy. Bez kofeinu.

Publikováno uživatelem Kategorie: Produkty
CAFÉ DE MESQUITE –   chutná alternativa tradiční kávy. Bez kofeinu.

Slyšíte název CAFÉ DE MESQUITE – poprvé v životě?

Já jsem ho poznala před nedávnem. To, co jsem se o tom „café“ dozvěděla od mých peruánských přátel stačilo, abych začala toužit po tom dovézt je do Čech. Již na samém začátku Vás chci upozornit – nejedná se o tradiční kávu.

Naše první setkání – myslím tím moje s Café de Mesquite – kdy jsem vypila první šálek, bylo úžasné.

Ta chuť překonala všechna moje očekávání. A druhý šálek, který jsem si udělala v expresu na překapávání kávy, mě přesvědčil o jednom: od teď bude normální káva v mém životě, přinejmenším na dlouho, na druhém místě.

Těžké je popsat chuť – popsat to co vlastně cítí chuťové buňky, ale pokusím se. Café de Mesquite má chuť lahodnou, trochu připomínající kávu, a někde v pozadí je cítit úplně lehoučký nádech orientálního koření. Je tak jemný, že je podle mě postřehnutelný jen opravdu citlivými chuťovými buňkami. Stejně tak má i lahodný sladký nádech.

Dala jsem ochutnat Café de Mesquite mým známým „kafařům“, a výsledek byl překvapující (což by mě ale vlastně nemělo vůbec zarážet). Část z nich chtěla ihned vyměnit obyčejnou kávu za Mesquite, obzvlášť Ti, kteří měli vysoký krevní tlak, problémy se srdcem, či žaludkem.

Chuť Café de Mesquite je jedna věc – ale „efekty“ – ty jsou také úžasné.

   JAKÉ JSOU SILNÉ STRÁNKY CAFÉ DE MESQUITE?

Neobsahuje kofein – takže žádné bušení srdce,

výborná chuť,

  neobsahuje lepek,

po vypití nenásleduje pocit těžkosti ani kyselosti na žaludku,

 kdo je zvyklý sladit si normální kávu jen malým množstvím cukru – Café de Mesquite nemusí sladit vůbec,

kdo sladí obyčejnou kávu více, může dodat znatelně menší dávku cukru,

zvyšuje energii, která se udrží po dlouhou dobu,

dává pocit sytosti – může tak být nápomocné při redukčních dietách,

 ♥ přináší s sebou řadu nutričních benefitů.

Nakonec bych řekla že navodí i dobrou náladu – ale to může být můj subjektivní pocit. 😊

 Souhrnně lze říci, že Café de Mesquite je mezi našimi produkty novým skvostem.

JAK VZNIKÁ CAFÉ DE MESQUITE?

Jsou to pražené lusky a semena peruánského stromu Algarrobo, známého také jako Mesquite. U nás ho známe jako karob,( jenže ten peruánský se liší od toho Evropského nejenom barvou, ale především chutí.)

Semena a lusky se melou a získává se z nich prášek Algarrobo, který je v gastronomii skutečnou lahůdkou. Tradičně se také vyrábí pomocí vaření celých lusků velmi výživný sirup zvaný Algarrobina, který pomáhá osobám s anémií a při podvýživě. Pražením prášku Algarrobo se získává Café de Mesquite, dobrota, která je skvělou náhražkou kávy bez kofeinu.

Vřele Vám doporučuji, ochutnejte Café de Mesquite co nejdříve. Budu velmi ráda, pokud se se mnou podělíte o Vaše dojmy. Ať naše skupina fandů tohoto café roste.

Dobrou chuť.

MarKa

Koupit Café de Mesquite

Prášku Algarrobo je věnován jiný článek.

 

Podobné články:

Další články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE