BEZLEPKOVÁ SLADKÁ PIŠKOTOVÁ OMELETA S CANIHUACO

Publikováno uživatelem Kategorie: Recepty
BEZLEPKOVÁ SLADKÁ PIŠKOTOVÁ OMELETA S CANIHUACO

 

Dnes potěšíme receptem všechny milovníky sladkých chutí. Připravíme si totiž dokonale nadýchanou a výživnou piškotovou sladkou omeletu. Pro přípravu stačí jen pár ingrediencí. Základem jsou vejce spolu s nutričně bohatou, bezlepkovou, peruánskou moučkou z Canihua – Canihuaco.
Canihuaco má lehce oříškovou chuť, je výborně stravitelná, rychle zasytí a dodá tělu mnoho cenných látek. Nejdůležitější z nich jsou kvalitní rostlinné bílkoviny, vláknina, vitamíny B, E, kyselina listová, železo, vápník, fosfor a hořčík. Canihuaco má nízký glykemický index, což ocení diabetici i lidé držící dietu.

  Recept Marušky

Suroviny:
– 2 vejce
– 1 lžíce vody
– 1 balíček vanilkového cukru / 2 zarovnané lžíce Panely
– špetka soli
– 2 lžíce moučky Canihua
– přepuštěné máslo či olej na smažení
Extra džem z LULO Organic / extra džem AGUAYMANTO Organic, nebo ovocný džem na potření
Postup:
1) Pánev vymažeme přepuštěným máslem či olejem a necháme na sporáku nahřát.
2) Obě vejce spolu s 1 lžicí vody, špetkou soli a vanilkovým cukrem či panelou vyšleháme mixérem do pěny.
3) Do pěny přidáme 2 lžíce mouky Canihuaco a opět šleháme.
4) Hotové těsto vlijeme do rozpálené pánve a necháme pozvolna opékat.
5) Po několika minutách – až těsto začne mírně probublávat a lehce se odlepovat od stěn pánve, omeletu opatrně obrátíme.
6) Po chvilce pánev sundáme z plamene a omeletu naservírujeme.
7) Na talíři omeletu dle chuti potřeme džemem a posypeme ovocem. Lze podávat též s jogurtem či kopečkem zmrzliny.

 

DOBROU CHUŤ !

 

KOUPIT CANIHUACO KOUPIT EXTRA DŽEM

 

 

Podobné články:

Další články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *